Afstand Amsterdam Parijs

De hemelsbrede afstand vanaf Amsterdam naar de stad Parijs bedraagt 430 Kilometer. Deze afstand is natuurlijk niet de richtlijn wanneer je met de auto, de trein, de bus of met het vliegtuig naar Parijs gaat.

Met de auto naar Parijs vanaf Amsterdam

Wanneer je met de auto vanaf Amsterdam naar Parijs rijdt dan ben je in het gunstigste geval zo’n 5 uur onderweg. Je legt hierbij 500 kilometer af over de snelweg, en buiten de snelweg zo’n 20 kilometer. In totaal moet je dus 520 kilometer rijden voor je in Parijs bent. Je moet niet vergeten dat dit enorm kan verschillen. Wanneer je namelijk aan de andere kant van Parijs moet zijn dan kan je het beste om Parijs heen. Aangezien je veel langer onderweg bent wanneer je door de stad wil rijden.

Met de trein naar Parijs

Je kunt met de trein snel naar Parijs toe. Door de hogesnelheidstrein, ook wel de Thalys genoemd, kan je met een piek snelheid van 300 kilometer per uur richting Parijs rijden. Deze treinreis duurt vanaf Amsterdam slechts 3 uur en een kwartier. Deze trein vertrekt 7 maal per dag, je kunt dus elke dag op meerdere tijdstippen van deze treinverbinding gebruik maken. Wel kan je het beste ruim van de voren een treinkaartje reserveren. De goedkoopste optie kost maar 35 euro, maar dan moet je er wel op tijd bij zijn.

Met de trein kom je, wanneer je met de Thalys naar Parijs gaat, op het station Gare du Nord aan. Vanaf dit station kan je naar alle plekken van Parijs. Een tip is om de metro hiervoor te gebruiken. Je kunt overigens ook nog in de trein naar Parijs nog een metro kaart kopen, zoek in de Thalys hiervoor de balie op om deze aan te kopen.

Met het vliegtuig naar Parijs

Je kunt met een vliegticket Amsterdam Parijs naar verschillende vliegvelden vliegen. Parijs kent namelijk 3 verschillende vliegvelden, dit zijn: Parijs Beauvais, Parijs Charles de Gaulle, Parijs Orly. De reisduur is 5 kwartier (oftewel, 1 uur en een kwartier) wanneer je met een vliegtuig naar Parijs gaat.