Amsterdam Parijs

De verbinding tussen Amsterdam Parijs kan op verschillende manieren overbrugt worden. Je kan naast de auto en het vliegtuig vanaf Schiphol namelijk ook met de hogesnelheidstrein (ook bekend als Thalys) en met een busreis de Franse stad Parijs bereiken. Vooral de hoge snelheidstrein is erg populair geworden. Je hoeft hier, in tegenstelling tot het vliegveld, niet in te checken en ver van te voren op het vliegveld aanwezig te zijn. Een voordeel wat voor veel mensen genoeg reden is om met de trein te gaan die een top snelheid op haar traject kent van 300 kilometer per uur.

Voordat je in Parijs bent vanuit Amsterdam:

  • Met de auto: 5 uur
  • Met de bus: 6 uur
  • Met de trein: 3 uur en een kwartier
  • Met het vliegtuig: 1 uur en een kwartier

Afstanden naar Parijs vanuit Amsterdam:

Vliegtuig Amsterdam Parijs

Wanneer je met het vliegtuig vanaf Amsterdam wil vliegen dan moet je natuurlijk bij Schiphol zijn. Vanaf dit vliegveld kan je met vele vluchten naar Parijs vliegen. Soms worden deze vluchten gecombineerd, je moet dus wel goed opletten dat je een directe vlucht boekt. Anders ben je namelijk veel langer onderweg. Het nadeel van deze optie ten opzichte van de andere mogelijkheden om naar Parijs te gaan is dat je tijdig moet inchecken. Hiervoor moet je dus ruim van tevoren op het vliegveld aanwezig zijn. Dit kost extra tijd, hier moet je met je overweging rekening meehouden.

Busreizen Amsterdam Parijs

Er gaan ook altijd verschillende busreizen vanaf Amsterdam naar Parijs. Zo kan je bijvoorbeeld ook goedkoop met een busreis naar Disneyland Parijs. Maar ook toeristische uitjes naar de binnenstad van Parijs zijn te combineren met een busreis. Zo kan je gezellig een paar dagen, bijvoorbeeld een weekend, naar Parijs.

> Busreis naar Parijs, 3 dagen

Trein Amsterdam Parijs

Met de trein naar Parijs. Dat is tegenwoordig erg makkelijk. Door gebruik te maken van de Thalys kan je al met 3 uur en een kwartier vanaf Amsterdam in Parijs zijn. Wanneer je er voor kiest om vanaf Rotterdam te vertrekken doe je er maar 2,5 uur over. Zo ben je dus in een mum van tijd met de trein in Parijs. Je kunt al vanaf 35 euro een treinticket boeken en met de hogesnelheidstrein richting Frankrijk rijden. De prijs van je treinticket hangt mede af van het soort ticket wat je boekt, wanneer je boekt en vanaf welk station je opstapt.

Auto Amsterdam Parijs

Met de auto moet je vanaf Amsterdam zo’n 520 kilometer rijden voor je in Parijs bent. Hier doe je, wanneer het verkeer een beetje mee zit, zo’n 5 uur over. Dit is overigens ook afhankelijk van het stadsgedeelte waar je moet zijn wanneer je naar Parijs gaat. Wil je niet zelf naar Parijs rijden, maar toch over de snelweg gaan dan kan je ook nog een busreis naar Parijs boeken. Waar je overigens ook rekening mee moet houden in Frankrijk dat zijn de tolwegen, voor je Parijs binnenrijdt ben je reeds 12 euro kwijt aan tol.