Bezienswaardigheden Parijs

Parijs is een schitterende stad, waar mensen maar wat graag naartoe gaan. Er zijn veel bezienswaardigheden in Parijs die je zeker eens gezien moet hebben. De bekendste zijn waarschijnlijk wel de Eiffeltoren, de Arc De Triomph, de Notre Dame, Het Louvre en Disneyland. Deze bezienswaardigheden lichten we toe in dit artikel.

Eiffeltoren

Eiffeltoren parijs

Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Parijs is toch wel de Eiffeltoren. Door sommige mensen is het één van de wereldwonderen. De toren heeft een hoogte van 324 meter en voor Frankrijk is de Eiffeltoren een nationaal symbool. Je kunt de toren in voor een schitterend uitzicht over Parijs. In de avonden wordt de Eiffeltoren altijd mooi verlicht en dit levert prachtige plaatjes op.

Arc de Triomph

arc de triomph

De Arc de Triomph staat symbool voor de overwinning van Napoleon. Het is de tweede grootste triomfboog ter wereld en hij bevat vier grote reliëfs die staan voor de overwinning. Ook staan er alle plaatsen in gegraveerd waar Napoleon een overwinning wist te halen. De Arc de Triomph moet je zeker gezien hebben wanneer je naar Parijs gaat. Het is één van de bekendste bezienswaardigheden in Parijs en het is een indrukwekkend bouwwerk dat je zeker niet mag missen.

Notre Dame

Notre dame parijs

De Notre Dame is bij vrijwel iedereen bekend dankzij het verhaal ‘The hunchback of the Notre Dame’, dat ook nog eens door Disney is verfilmd. Het verhaal gaat over klokkenluider Quasimodo die verminkt is en verliefd wordt op Esmeralda. De kathedraal zelf is gebouwd in 1148 en is 130 meter hoog. Overal waar je kijkt zie je beelden en versieringen, waaronder ook de bekende waterspuwers. Ook heeft de kathedraal een orgel met rond de 700 pijpen. Het gebouw is zowel van buiten als van binnen een must om te zien.

Het Louvre

louvre parijs

Parijs heeft heel veel musea en cultuurliefhebbers zullen een hoop van deze musea willen bekijken. Een museum dat bij vrijwel iedereen bekend is, is het Louvre. Dit is het bekendste museum van de stad en tevens over de hele wereld bekend. Het museum is zo bekend door de Mona Lisa, die hier te vinden. Maar dat is niet het enige grote kunstwerk. Ook de Venus van Milo en La Liberté guidant le peuple van Eugène Delacroix zijn in dit museum te vinden. Er zijn beelden, kunstwerken en schilderijen. Neem zeker je tijd voor een bezoek. Het Louvre is van buitenaf ook al de moeite waard, dankzij de gigantische glazen piramide.

Disneyland

disneyland parijs

Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Parijs is voor de kinderen toch wel Disneyland. Disneyland bestaat eigenlijk uit twee attractieparken: Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. Vooral Disneyland Park is erg bekend en dit is verdeeld in vijf verschillende landen, waar overal attracties staan. Zo vind je bijvoorbeeld de spannende attracties in Adventureland en heb je bij de Maine Street gezellige winkeltjes en elke dag een optocht met alle bekende Disneyfiguren. Het is mogelijk om bij het park te overnachten en meerdere dagen naar Disneyland te gaan. Dit is de beste manier om echt alles te kunnen zien. Disneyland is leuk voor zowel jong als oud.