Busreis naar Parijs

Er zijn verschillende manieren om naar Parijs te gaan, waaronder met de bus. Een busreis naar Parijs is voordelig en je hoeft niet zelf achter het stuur te kruipen. Hoe zit dat nou eigenlijk met deze busreizen, wat kun je ervan verwachten?

Over Parijs

parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en wordt ook vaak de stad van de liefde genoemd. Er zijn erg veel bezienswaardigheden, zoals de wereldberoemde Eiffeltoren, de Notre Dame, de Moulin Rouge en natuurlijk Disneyland. Maak een boottocht over de Seine, wandel door de stad, ga lekker shoppen of pak een terrasje om heerlijk te genieten van de stad en de mensen.

Goedkope of luxe busreis naar Parijs

busreis parijs

Er zijn veel verschillende aanbieders voor busreizen naar Parijs. Je kunt bijvoorbeeld georganiseerde groepsreizen vinden, waarbij een gids je de mooiste plekken in Parijs laat zien, maar het is ook mogelijk dat je op een bepaalde plek uit de bus stapt en later die dag weer op dezelfde plek instapt. Je hebt dan een hele dag vrij te besteden.

Hoe lang duurt een busreis naar Parijs?

Hoe lang de busreis naar Parijs duurt, is vooral afhankelijk van de opstapplek en de tussenstops die worden gemaakt. Sommige organisaties halen mensen op verschillende plekken op, en dit kan behoorlijk wat tijd kosten. Ook kun je onderweg te maken hebben met files en Wanneer de bus in één keer doorrijdt, duurt het ongeveer vijf uur om in Parijs te komen.

Georganiseerde busreis

Bij een georganiseerde busreis naar Parijs, blijf je een paar dagen in de Franse hoofdstad. Vaak heeft de organisatie een hotel geregeld en kun je deelnemen aan een programma, waarbij je alle bezienswaardigheden te zien krijgt. Er is meestal een gids bij die alles verteld over de stad en de plekken die je bezoekt. Het voordeel is dat je zo meer te weten komt over Parijs. Ook kun je makkelijker zelf contacten maken met mensen in je groep en hoef je zelf niks te regelen. Veel mensen vinden dit een prettige manier van reizen.

Wat kost een busreis naar Parijs?

De prijs voor een busreis naar Parijs is erg afhankelijk van de periode waarin je reist en het aantal dagen dat je gaat. Een simpele busreis kun je voor een aantal tientjes al vinden en wanneer je kiest voor een georganiseerde reis, ben je vaak een paar honderd euro kwijt. Je hebt dan wel de busreis, de overnachting en de activiteiten er bij de prijs inzitten.

3 dagen met de bus naar Parijs

Vervoer: Bus
Reisduur: 3 dagen, weekend Parijs
Overnachting: Hotel Comfort Inn

> Busreis boeken

Gezellig met de bus naar Parijs. Met deze busreis ga je op vrijdag naar Parijs en kom je zondag weer aan in Nederland. Je bent dus voor een kleine prijs lekker naar Parijs waar je deel kan nemen aan diverse excursies.

Wanneer je op Vrijdag aankomt kan je in de middag een boottocht over de Seine maken. Deze is niet bij de prijs van de busreis inbegrepen en betreft dus een optionele excursie welke je op eigen kosten kan beleven. In de avond krijg je met de hele groep een tour door Parijs waar je langs vele monumenten en gebouwen zult rijden. Deze zit wel bij de prijs inbegrepen.

Op zaterdag kan je Versailles bekijken. Hier kan je gebruik maken van een rondleiding, de entree zal je echter zelf moeten betalen, maar dat is zeker de moeite waard. Hier woonde vroeger namelijk de Franse koning Lodewijk XIV. De rondleiding word gedaan door een Nederlandse gids, je kunt dus alles volgen in je eigen taal. In de middag word je naar Montmartre gebracht, waar onder anderen de Sacré Coeur en het Place du Tertre te vinden zijn.

Op zondag ga je nog even lekker naar het centrum van Parijs. Waarna je weer op de weg terug gaat. In dit weekendje kan je met de busreis Amsterdam Parijs dus veel bezienswaardigheden bezichtigen. Zeker een aanrader waard!