Parijs tips

Wil je naar Parijs? Deze tips zijn ideaal voor tijdens een stedentrip naar Parijs. We hebben tien bezienswaardigheden op een rij gezet, voor een ideale trip naar de hoofdstad van Frankrijk.

Tips voor bezienswaardigheden en attracties

Wat moet je zoal doen wanneer je naar Parijs gaat? Het kan wat overweldigend zijn, omdat er zo enorm veel plekken zijn die je gezien moet hebben. Daarom hebben we hier tien tips op een rij gezet voor je, zodat je precies weet wat je niet mag missen.

Eiffeltoren

Eiffeltoren parijs

De Eiffeltoren is de bekendste plek van Parijs. Je kunt hem vanaf vrijwel heel Parijs zien. Ook is het mogelijk de Eiffeltoren te beklimmen. Zorg er wel voor dat je er dan op tijd bij bent. Iedereen wil de Eiffeltoren graag op en de rijen zijn dan ook erg lang.

Tour Montparnasse

tour montparnasse parijs

De Tour Montparnasse is de grootste wolkenkrabber van Parijs. Voor een mooi uitzicht over de stad én op de Eiffeltoren kun je hierheen gaan. Er zijn hier – anders dan bij de Eiffeltoren – geen lange wachtrijen.

Parijs tip: Sacre Coeur

sacre coeur

De Sacre Coeur is een witte kerk bij Montmartne. Om bij de kerk te komen loop je de traptreden op. Dit zijn er meer dan 200. De kerk ziet er schitterend uit en je hebt boven ook nog een mooi uitzicht over Parijs.

Montmartne

Montmartne is een gezellige wijk, met bars en veel straatkunstenaars. Laat je portret tekenen tegen een schappelijke prijs. Vaak moet je wel een beetje onderhandelen over de prijs voor je portret.

Champs-Élysées

champs elysees

De Champs-Élysées is de bekendste winkelstraat van Parijs. Je kunt hier de meest exclusieve winkels vinden en heerlijk shoppen. Ook vind je er leuke restaurants waar je een hapje kunt eten.

Het Louvre

louvre

Het Louvre is het bekendste museum van Parijs. Hier vind je sowieso de Mona Lisa, maar het museum heeft nog veel meer te bieden. Trek er zeker een dag voor uit, want je komt ogen tekort! Ook aan de buitenkant is het Louvre prachtig om te zien.

Notre Dame

Notre dame parijs

De Notre Dame is een geweldige basiliek vol mooie beelden en met een geweldige klokkentoren. Je kunt de toren bezoeken, maar dit is alleen op vaste tijdstippen mogelijk.

Parijs tip: De Seine

De Seine is de rivier die door Parijs stroomt. Het is erg leuk een wandeling te maken langs de Seine, of te kiezen voor een boottocht over de Seine. Er zijn verschillende rondvaarttochten beschikbaar.

Moulin Rouge

De Moulin Rouge is een nachtclub die wereldberoemd is. Op het dak van de club staat een molen. ’s Avonds vinden er nog steeds optredens en shows plaats in de Moulin Rouge. Veel toeristen zoeken de club op, omdat het een grote rol heeft gespeeld in veel films en boeken.

Disneyland

disneyland parijs

Heel veel mensen gaan naar Parijs voor Disneyland. Dit attractiepark is geschikt voor alle leeftijden. Je kunt er kennismaken met je Disneyvrienden, de Space-Mountain in of kiezen voor de spectaculaire shows. ’s Avonds wil je natuurlijk de parade bekijken en ’s ochtends kun je er eventueel voor kiezen om te ontbijten met Donald en Mickey.