Trein naar Parijs

Er zijn diverse manieren om met de trein naar Parijs te gaan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Thalys en tickets kopen via NS Hi-speed. De Thalys is supersnel en je bent in een mum van tijd in Parijs.

Parijs

parijs

De Eiffeltoren, de Notre Dame, het Louvre, Disneyland of de vele mogelijkheden om te shoppen. Dat is waar Parijs bekend om staat. Veel mensen gaan maar wat graag naar deze stad, dankzij de vele bezienswaardigheden, de shopmogelijkheden en de ontspannen sfeer. Je kunt met het vliegtuig naar Parijs, maar ook heel makkelijk is de trein. Dit is namelijk goedkoop én snel.

Goedkoop met de trein naar Parijs

trein naar parijs

Wanneer je naar Parijs wilt, dan kan dit heel goedkoop met de trein. Je kunt reizen met de Thalys. Je kunt al treinkaartjes vinden vanaf 35 euro voor een enkele reis. Je moet er dan wel op tijd bij zijn met het boeken. Hoe eerder je bent, hoe goedkoper de treinkaartjes meestal zijn.

Waar kun je treintickets kopen?

logo thalys

Treintickets voor een treinreis kun je kopen op www.thalys.nl of www.nshispeed.nl. Je kunt dan precies invoeren welke datum je wilt reizen en ziet dan ook wat de kosten zijn. Eventueel kun je ook telefonisch boeken, wanneer je het bijvoorbeeld eng vindt om online je treinkaartjes te bestellen.

Vanaf welke stations?

Als je met de trein naar Parijs wilt, dan zijn er verschillende stations waar Thalys stopt. Dit zijn Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel. Woon je ergens anders? Dan kun je ook met de trein naar één van deze stations gaan, of ervoor kiezen om met de gewone trein naar Parijs te reizen.

Hoe lang met de trein?

Wanneer je met de trein naar Parijs gaat, duurt dit met de Thalys ongeveer drie uur vanaf Amsterdam. Dit is dus erg snel en in verhouding ook nog eens veel sneller dan bijvoorbeeld een vliegtuig. Bij een vliegtuig moet je immers ruim op tijd aanwezig zijn en na de vlucht nog een behoorlijke tijd wachten op je bagage. Dit kan dus heel erg schelen in de tijd dat je uiteindelijk onderweg bent.

Hoe laat rijdt de trein?

Het kan zijn dat je bepaalde voorkeuren hebt voor het tijdstip waarop je naar Parijs wilt reizen met de trein. De Thalys rijdt maar liefst elf keer per dag, dus er is altijd een tijdstip dat voldoet aan jouw wensen en eisen.

Onderweg met de trein

Als je met de trein naar Parijs gaat, heb je te maken met prima comfort. De Thalys beschikt over Wi-Fi Kies je voor comfort 1 (dit kun je vergelijken met eerste klas), dan krijg je onderweg ook nog wat te eten en drinken en heb je veel meer beenruimte. Zo kun je ontspannen op reis gaan.

Met de trein naar Disneyland

Wil je naar met de trein naar Disneyland Parijs? Dat is ook goed mogelijk. Je moet dan een treinticket kopen naar station Marne la vallée. Om hier te komen kun je het beste overstappen in Brussel. De treinkaartjes zijn te koop via NS Hi-Speed.

Wanneer je vanaf Amsterdam naar Parijs wil dan heb je verschillende opties. Eén van de populaire opties is om met het hogesnelheidstrein van Amsterdam naar Parijs te rijden. Deze trein staat ook wel bekend als de Thalys. Met een snelheid van 300 kilometer per uur komt de Franse stad Parijs al snel dichterbij. Dit is dan ook een goede reden om te kiezen voor de trein, in plaats van een busreis vanaf Amsterdam naar Parijs. Ook voor mensen met vliegangst of mensen die niet lang op een vliegveld willen wachten voor vertrek is een treinreis ook een goede optie.

Reisduur Amsterdam Parijs met de Thalys

Met 3 uur en een kwartier rijden ben je met de Thalys in Parijs wanneer je vanuit Amsterdam vertrekt. Het is overigens ook mogelijk om vanaf Rotterdam op te stappen, dan ben je in 2,5 uur in Parijs. Tussen Amsterdam en Rotterdam in stopt de trein ook bij Schiphol, hier kan je ook opstappen wanneer je met de hogesnelheidstrein naar Parijs wil rijden.

Voordelen eerste klas

Je kunt met een Semi-Flex of een Flex ticket in plaats in de eerste klas reserveren in de Trein Amsterdam Parijs. Er zijn in de eerste klas comfortabele stoelen, waar je ook meer beenruimte tot beschikking heb dan de normale beenruimte welke in de tweede klasse beschikbaar is. Daarnaast kan je ook gratis gebruik maken van de wifi verbinding in de trein.

Bestemming Parijs: Station Gare du Nord

Wanneer je met de trein Amsterdam Parijs vertrekt dan kom je aan op het station Gare du Nord in Parijs. Vanaf dit station kan je makkelijk naar andere delen in Parijs. Mocht je trouwens nog geen metrokaart hebben gekocht dan kan je deze ook onderweg in de Thalys kopen.

Treinticket Amsterdam Parijs reserveren

Een treinticket Amsterdam Parijs reserveren kan vanaf 92 dagen voor vertrek. Voor de hogesnelheidstrein naar Parijs zijn verschillende tickets te bestellen. De prijs van een treinticket is mede afhankelijk van het aantal reeds geboekte treinkaartjes. Wanneer je dus tijdig boekt bespaar je dus snel tijd. Daarnaast is het hoogseizoen ook het duurste. Dit zijn dingen die allemaal invloed kunnen hebben op de prijs van je ticket.

No-Flex: Met een No-flex treinticket reis je op het voordeligste tarief en zit je tijdens je rit van Amsterdam Parijs in de tweede klasse. Je bent voor een treinkaartje 35 euro tot 79 euro kwijt. Dit is mede afhankelijk van je opstappunt, je reisdata en hoe vroeg voor vertrek je het treinticket boekt. Je kunt het treinticket niet wijzigen, daarnaast geldt voor het No-Flex tarief op=op, wees dus op tijd wanneer je goedkoop met de trein naar Parijs wil gaan.

Semi-Flex: Je kunt een Semi Flex ticket nog wijzigen, een voordeel wat je bij No-Flex niet tegenkomt. Wanneer je dus een dag eerder wil vertrekken dan is het mogelijk om je vertrekdatum te wijzigen. De kosten van een Semi-Flex ticket gaan van 79 euro tot 159 euro.

Flex: Flex treintickets voor de Thalys zijn de duurste optie, hierbij reis je in de eerste klas. Je kunt deze tickets in tegenstelling tot de andere tickets kosteloos annuleren of wijzigen. Een Flex ticket heeft een vaste prij van 205 euro.